2.09.2010 г.

Топ 5 на рекламите в България за 2010!

Класацията е съвсем немеродавна и непредставителна, защото все още не е изтекла годината, но и не само заради това. Все пак добре е да се види какво интересно е направено досега като реклами и да бъде представено в що годе забавно-интересен стил/начин.
5.Нескафе Рекламната песен на Нескафе "Нека бъде лято 2010", пусната в началото на разгара на лятото стана хит на сезона. Едва ли има място по Черноморието неогласено от този летен химн, вайръл...Сигурно е постигната заложената цел като параметри преди кампанията.
4. Alpha Bank. По принцип банковите реклами са малко суховати, но тази е доста разчупена по всички параметри и те кара да се загледаш, заслушаш.


3. 7 days. 60 секудното видео въпреки някои недостатъци си прави с таргета почти каквото си е иска. Сигурно тези извън таргета са се поподразнили значително, но основната цел си е изпълнена в този два пъти по дълъг от стандартното клип. И тази решителност за такова изпълнение и инвестиция трябва да се отчете.



2. Загорка. Дзън се превърна в "лого" на рекламните блокове. Заслужава първото място и като мислех каквото да пиша в този пост се чудех да ли да не направя све първи места. Кампанията "Дзън"(не само тв, а всичко останало) доразвива отлично марката през този сезон, остава възможност за доразвиване и надграждане през следващия, същевременно запечатвайки в съзнанието на хората като 2010та като бирената "дзън" година. Като са спазени основните параметри заложени в стратегията на марката разбира, се има и нова насока за развитие, което е решение на компанията. Интересно е какво ще предложат от Загорка през следващата година. Много на мястото си е песента на The Three Amigos-Louie Louie.

1. Prima 4 Kids. Доста отдавна излезе рекламата, но е доста силна. За нея писах през Януари тук.От доста време има и сайт, където я има и цялата песен, върху която се е потрудил Миро Гечев. Интересно е, че успехът на номер 5 и 1 в класацията се дължи основно на музиката в тях, което може би очертава засилване на ролята на музиката в рекламата в България.

Това е скромната класацийка, със сигурност имате друго мнение, но както вече споменах тя не претендира за изчерпателност, представителност...
Share

Няма коментари:

Публикуване на коментар