28.07.2011 г.

А ти как ги виждаш нещата?

Малко съм писал за фейсбук кампании, но този път просто нямаше как да не отбележа тази на Националният природонаучен музей. Наистина доста добра идея и креативно изпъление, най-важното обаче е, че е напълно в тенденциите на Маркетинг 3.0 и овластяването на потребителите с марката/продукта. Казано по-просто направете популяризирането и изграждането на марката интересно и достъпно за потребителите и кампанията ви ще има неподозиран интерес/успех. В случая хората са провокирани да споделят своето виждане за нещата, като темата позволява използване на въображението до краен предел. Отделно, не бива да забравяме, че има и емоции за потребителя.

Въпрос: Доколко днес са популярни музеите (и в частност природонаучните) сред младите хора? И как можеш да предизвикаш интереса им в тази насока?

Ето го онлайн интереса. Естествено има и конкурс който мотивира допълнително участниците. Да кажем и за сезона на отпуските и ваканциите, че също е подходящ за тази кампания. Освен това при разгаряне на такъв тип вайръл, се пестят разходи от "стандартните " комуникационни канали, въпреки че и в тази кампания те присъстват, а и ефекта върху таргета е по-голям . Двигателят на кампанията са социалните медии.

Всъщност най-голямата провокация е контраста като по-голямата част от изображението е заета от "изкривената" ни представа за нещата.

Слоганът под формата на въпрос допринася за провокацията и е изцяло в стилистиката на таргета. Освен това комуникацията на рекламния материал директно подканя за посещение за да се направи сравнение между представа-реалност.

Интересно ще бъде да какво процентно увеличение ще доведе кампанията на посетителите в музея. А вие как ги виждате нещата?

Рекламна агенция:
Publicis
Клиент: Национален природонаучен музей


Share

Няма коментари:

Публикуване на коментар