29.12.2009 г.

Къде е млякото?

Може би вашите деца са ви задавали въпроса "Къде е млякото?" и ви го повтарят често. Когато имаш силна марка и си проучил таргета си, който в случая е деца, не е трудно да намериш запомнящо се послание, в случая въпрос, което да е "зарибяващо" т.е да се пръсне като "вирус" по училищата. За детският таргет то трябва да е "яко","щуро","готино". И при Nesquik имаме "Къде е млякото". Прави се клип който да служи като пример за подражание, защото децата обичат да правят това.


Помислете си след тази реклама колко деца са викали в училище този "рефрен", било то между себе си или по учителите. Като цяло, посланието може да провокира много и различни асоциации, шеги и други подобни неща, което в случая е най-важното. Някои деца ще го намерят за "яко", други за "тъпо", но ще се говори и обсъжда "Къде е млякото" така, че ефектът е постигнат. Посланието много бързо се разпространява сред децата. Таргет групата деца, ако трябва да я формулирам възрастово бих казал 5-11 години, е най-подвластна на рекламата все пак родителите купуват. Затова е важно да се създаде голям шум около марката, както се казва не си ли пробвал хита на сезона не вървиш...Правилно е направено и шегаджийско клипче с Мавриков.
Share

5 коментара:

  1. Възможно е от гледна точка на маркетинга да е постижение. Но от гледна точка на "homo sapiens" - т.е. разумния човек е още една стъпка към снижаването на интелекта и крачка към опростачаването. В името на търговски интереси се деформира едно дете.

    ОтговорИзтриване
  2. Пълна простотия, с каквато ни заливат масово от медийте. Аз бих вдигнал възрастоватa граница до към 14 г. То поне да имаше истинско мляко в това нещо .......

    ОтговорИзтриване
  3. И аз в началото си мислех да сложа възрастовата граница на 13 години, колкото по принцип трябва да е и се правят стратегиите за такива продукти, но днешните деца се развиват доста бързо.

    ОтговорИзтриване
  4. Какви ти деца? Колежки ми изпращат sms-и с подобно съдържание... таз реклама надскочи собствените си таргети. Един месец всички го повтаряха около мене това и не знаех за какво говорят(не гледам телевизия) :D

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15 март, 2013

    you are in гeality a gοоԁ ωebmasteг.
    The site loaԁіng pасe іѕ amаzing.
    Ιt kind of feels thаt you are doіng any unique triсk.
    Morеover, The contеnts aге maѕteгpieсe.
    you've performed a fantastic activity on this topic!

    Also visit my blog :: unlock iphone 3g
    Also see my webpage > vodafone unlock iphone

    ОтговорИзтриване