26.07.2010 г.

Анкета: Коя марка свързвате най-много с лятото? + бранд разказ


Пускам анкета с оглед на сезона и за да се провери, дали и доколко, сезона (лятото) влияе върху асоциирането/познавамостта на някои марки. За да ви стане по-интересно и да си кажете мнението, и да гласувате, ето един кратък, леко забавен разказ, в който всички марки включени в анкетата присъстват, като и някои други. Всички те са с главни букви :), а разказа описва пътуване до морето.


Качвате се рано сутринта в служебната Шкода, защото в нея има останали към 9.5 литра служебен бензин (налят в бензиностанция край Ихтиман при последната командировка/тиймбилдинг до голф ризорта), които решавате да оползотворите, и тръгвате към морето. Взели сте Нескафе Фрапе за вас и приятелката си, която е супердоволна, че след само 2 седмици диета е успяла да влезе в любимите си летни лоу-уейст, слим-фит дънки на Армани Ексчейндж. Това е ниският ценови сегмент на Армани, който закупен от приятелката ви на хипер сейл при последната ви екскурзия до Виена, по време на неангажиращо ол-дей-лонг шопингче в момент на спонтанно "стайлинг съревнование" с другите участнички в екскурзията, почти се е изравнил с високия сегмент на премиум брандовете от Илиенци. Карате, жегата е страшна, климатика е повреден, предизвикана е перспирация, но тя е неутрализираня изцяло , защото ризката ви с къс ръкав е прана с прах, който ухае на скъп френски парфюм. Мислите си за няколкото бири Корона Екстра, които стоят в хладилната чанта на задната седалка, но няма как да ги оползотворите. За капак приятелката ви си отваря една от тях и започва да ви дразни отпивайки на бавни глътки, като не пропуска да сложи лайм в гърлото на бутилката за по-голяма екзотика и разкош. На всичкото отгоре ви пита с кой от трите бански на Викториа'с сикрет, които си е взела, трябва да открие първия плаж и дали помните с какъв слънцезащитен фактор е нейната Нивеа.


Какво да се прави, ще трябва да се задоволите с някоя Фант(ичк)а, Кол(ичк)а на Бъргър Кинг-а на Петолъчката край Сливен, но има още много път до там. Прибутвате леко Рей Бан-а, който сте си взели за $19.50 от И-бей, но пред приятели казвате, че сте дали поне 200 лв. От кар-аудиото се носи лежерно-комерсиално-летния саунд на Бакарди самър сешънс компилацията, подхождащ доста добре на парфюма на приятелката ви, Еуфория на Келвин Клайн, и тя започва леко да се поклаща в ритъм, държейки бутилка Nestea 0.5 л. в ръката си. Компилацията сте си я изтеглили само ден преди да тръгнете, след като е била споделена от ваш фейсбук приятел, който изобщо не познавате, нямате нито един общ приятел и дори нямате общ фен пейдж, който да харесвате. Стигате събирателния шосеен пункт (Петолъчката), хапвате бургер с Кока-Кола, но не може да издържите на желанието за бира и си разделяте една Загорка с приятелката ви, като тя изпива половината. Хапвате и по един Магнум за десерт. Преди да продължите си обувате късите гащи Спийдо, щото не се издържа повече в жегата.


Продължавате нататък. Чувството ви за brand awareness е голямо и никога не ви е подвеждало, затова без проблеми забелязвате измежду многото билбордове край пътя този с логото и отличителните цветове на Какао бийч. От него разбирате, че Фет Бой Слим ще пуска на шести август, ходи ви се, но хващате отбивката за Обзор, защото там 5-звездния ол-инклузив е по-евтин, или поне е било така като сте си правили резервация. Пристигате! Отивате на плажа. Приятелката ви кара да я намажете със Solar Expertise. След това ви праща до бара за мохито, като трябва да сте сигурен, че е правено с Havana Club ром. За да е налице пълно brand consistency(в случая, по скоро product) между нея, плажа и вас си вземате лонг айлънд айсд тий, но копнеете за тежките питиета, които предстоят през вечерта. През това време, тя се опитва да намери да намери как е на жаргон словосъчетанието beach girl на сайта urbandictionary, ползвайки HTC-то...


В разказа няма продуктово, а анкетно позициониране :). Измислен е единствено и само за да насърчи гласуването в анкетата на блога и няма никаква друга цел. Анкетата "Коя марка свързвате най-много с лятото" се намира вдясно от постинга.

Share

1 коментар:

  1. Много хубаво разкаче и хубава анкета, макар че ми стана малко неприятно, че си ни подсетил какви роби на марките сме в действителност. Гласувах за Бакарди, въпреки че никак не съм голяма "пиячка" :)

    ОтговорИзтриване