3.02.2011 г.

Рекламните кампании на Загорка

Остава около месец, месец и малко до началото на рекламните кампании на марките бира. Точно като започне да наближава пролетта и бирените компании започват рекламата, за да може до към месец май , когато се навлезе в силния продажбен сезон, да е изградила солиден мотив в съзнанието на потребителите на бира. Какви ще бъдат те, как ще продължат миналогодишните такива и как ще се впишат в стратeгиите на изграждане на марките? Какво следва след "Дзън" за Загорка, ще бъде ли продължена или ще се попромени.
Въобще започналото препозициониране на Загорка и
Ариана от преди няколко години е интересно, както и наблюдаването на развитието му. Особено при първата марка защото да изградиш бг марка бира като висок клас си е доста трудно, поради ред причини. Препозиционирането започна някъде през март 2008 с новата бутилка, а една бутилка е добра когато дори без етикет потребителя може да разпознае веднага марката. Ще видим как ще се продължи стратегията на Загорка. Като цяло, компанията остана само във висок и среден сегмент с марките си. В резултат на това, може да ползва допълнителен "премиален" ефект за "по-ниските" си марки бира(пр.
Ариана) и по този начин още повече да се отличават от конкурентните си. Освен това, бирата е силно питие в страната. От друга страна това си е смело решение имайки предвид, че България по принцип си е "low-cost"пазар. И докато за Ариана може би трябва да се очаква стандартно продължене на комуникацията от миналата година (момента с приятелите), при Загорка е още по-интересно, защото кампанията Дзън зададе нова посока и нейното продължение ще е любопитно. Дали просто ще е доразвиване, надграждане или пък "опиране" на основните "неща" и по-сериозна промяна ще разберем след месец. "Дзън" добави стойност в "обличането" на марката в новия й образ и възприятието й.
Share

2 коментара:

  1. Според мен това е само стъпка от по-дълъг път.Ще се внимава да не допуска грешки и напред, за да премине през пълния път за който е поет ангажимент дългосрочно, и в годините напред с последващи дай-боже хубави резултати

    ОтговорИзтриване
  2. Марат Сафин28 март, 2011

    Шуменско с кампанията "Социалната мрежа" са ВЕЛИКИ!

    ОтговорИзтриване