21.05.2010 г.

Така се прави!

Ето и първата статия по желание на читател на блога. В случая, от темата за колбасите ще разгледам Перелик. Като за начало ето последното видео което излезе в подкрепа на марката.

Нещата в тази реклама се изграждат върху "табиетлийския" момент, каквото е и мотото "така се прави", а най-вече подреждането на подковата под формата на слънце. Това е централният момент във видеото и е сполучлив. Като продължение за по-нататъшното изграждане на възприемането и комуникацията ( в следващите реклами) на марката бих предложил, понеже става въпрос за "тънки мезета", реплика от рода на "да нарежем на тънко/ситно" или пък "харабийското" "да нарежем под ъгъл". Около самото нарязване могат да се измислят някои неща, както и дъската за рязане може да е брандирана, което би засилило ефекта. Другото добре представено нещо в рекламата е "чистият въздух" и "природата", които допълнително подсилват мотото "така се прави", защото за да е пълно удоволствието трябва да седнеш да похапнеш на въздух. Човекът от рекламата си го казва "Аз все едно досега не съм ял суджук", много на място като се има предвид все по-замърсения въздух и стресовия начин на живот в града. Подчертава се, че средата в която се консумират прави разликата. Рекламата е и напълно в духа на предишната комуникация на марката, където бяха изградени посланията "за хубави хора" и "скъпи гости" и я надгражда. Направете си паралел между гостите на Бай Вълчо и "за скъпи гости вадя родопската подкова".
Share

Няма коментари:

Публикуване на коментар