17.02.2010 г.

Кисело мляко без име

След като на пазара се появиха млека като "Хипноза" и "Култура" и какви ли още не, наименованията за марки кисели млека се поизчерпаха. Затова и някакси неучудващо се появи и кисело мляко "Без име". Ако се разтърсим за нещо положително от това име е, че то поне ще се отличава от другите марки по това, че е безименно. Явно вече наистина не е останало нищо подходящо за да си кръстиш млякото на него, всичко е заето. Въпреки, че аз все още не съм чул някой да се е сетил за имена от рода на Родопско утро, Планински вятър, Медено звънче, Биосила.

Другият проблем при млеката в България е, че опаковката не е направена оригинално и да продава млякото. Някои млека копират пазарните лидери в опаковката си, други просто гледат да е шарена.

Share

3 коментара:

  1. Калине, според мен не опаковката е най-големият проблем на българските "млека", а съдържанието. Не може да разчиташ само на опаковката да ти продава продукта, ако съдържанието е на критично ниско ниво. А пък мляко "без име"....такава простотия не бя х чувала и виждала. Толкова ли не са могли да се понапрегнат, че да засучат някое наименование? Какъв бранд, какъв маркетинг ще има това мляко...

    ОтговорИзтриване
  2. И аз мисля, че не името е проблем, макар това, което посочваш да е по-скоро жертва на липсата на фантазия. Но ако продължават да въвеждат още марки мляко на оскъдния ни пазар, вече съвсем никои няма да вярва, че вътре има наистина "мляко". С 200 крави на кръст искат да напълнят регалите на всички магазини. Не става.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23 юни, 2010

    Продава го цената - девет стотинки кофичката, пенсионерите го купуват яко, а какво има вътре не знам.

    ОтговорИзтриване